Vi er med på å skape fremtiden

Forskning og utvikling hos Vita 34

Vita 34 har sin egen innovasjonsavdeling for forskning og utvikling. Dette bidrar til at vi raskt kan implementere nye innovasjoner og arbeidsprosesser. Samtidig gjør vi alt vi kan for å holde oss i forkant av utviklingen, spesielt i forbindelse med forskning og etablering av nye behandlingsformer innenfor regenerativ medisin, hvor stamceller får stadig større betydning.

Som den første stamcellebanken i Europa, har Vita 34 åpnet for at alle pasienter skal kunne få individuell behandling, takket være muligheten for oppbevaring av stamceller.

Slik kan vi hjelpe hverandre

Nyskaping er veien videre for Vita 34."

Dr. André Gerth (Adm. Dir.)

Vi er stolte over å kunne introdusere en ny valgmulighet i 2018, hvor vi kombinerer den individuelle lagringen av stamceller med en offentlig donasjon. Navlestrengsblod er verdifullt, og potensialet bør derfor utnyttes til fulle. I land med offentlige stamcellebanker må foreldre i dag velge mellom privat, individuell eller offentlig lagring. Vita 34 vil i løpet av 2018 kunne tilby en kombinasjon. Dette kaller vi Din&Min.

Prosessinnovasjoner og prosessoptimering

Prosessinnovasjon betyr mye for Vita 34. Produksjonstrinnene optimeres derfor løpende, samtidig som det utvikles helt nye fremstillingsprosesser for oppsamling, behandling og oppbevaring (for eksempel intern utvikling av prøveoppsamlingssett og kryoposer.)

Vita 34 er pionerer på markedet for stamcellebanker og har i mange år stått for innovasjonen i bransjen. For at det skal fortsette slik, har vi lovet oss selv å lansere et nytt produkt, service, ytelse eller en ny fremstillingsprosess hvert år. Slik garanterer Vita 34 å øke kundetilfredsheten og å alltid oppfylle markedets ønsker og behov. Vårt mål er at alle skal få tilgang til nye produkter og behandlinger, basert på bruk av stamceller.

 

  • I Tyskland har Stifternes forbund (Stifterverband), tildelt Vita 34 en pris for sin forskningsinnsats. Forbundet jobber for å styrke fokuset på tysk utdanning og forskning.

  • Vita 34 er GMP-sertifisert (god fremstillingspraksis.) Alle produkter er i henhold til god fremstillingspraksis og har en bekreftet kvalitet. Slik skaper vi grunnlaget for sikker bruk av navlestrengsblod.

  • TOP 100 rangerer de mest innovative middels store virksomhetene i tysk næringsliv. Vita 34 AG fikk sist år utmerkelsen "TOP-Innovator" for sin intensive forsknings- og utviklingsaktivitet.

Fødselspakke til oppsamling og transport

Vita 34 fødselspakke består av en felles oppbevaringsboks og en temperaturkontrollert transportpakke. I tillegg til sterile redskaper for oppsamling av navlestrengsblod- og vev, inneholder fødselspakken en elektronisk målechip, som kontinuerlig registrerer temperaturen og dermed sørger for sikker transport.

Innovative blodposer

Etter mange års forskning har vi utviklet blodposer som skal beskytte navlestrengsblodet ekstra godt. Det kan ikke gå hull på disse og de kan heller ikke ødelegges på andre måter. Posene er kulderesistente, noe som gjør at stamcellene lagres sikkert når de fryses ned til -180 grader.

Døgnbemannet jordmorsentral

Våre jordmødre har fått omfattende opplæring i høsting av stamceller fra navlestrengen. Det er alltid en jordmor tilgjengelig på akuttelefonen, slik at du kan nå oss til alle døgnets tider. Her kan dere blant annet avtale detaljer knyttet til høsting av stamcellene ved fødselen. Dette betyr at både oppsamling, pakking og transport vil skje trygt, enkelt og sikkert, og med et minimum av forstyrrelse for dere.

Spesialkurèr

Vår spesialkurér henter og bringer hver dag, året rundt. Vi samarbeider med eksperter innen risikotransport, slik at navlestrengsblod og navlestrengsvev fra Norden skal komme raskt og sikkert til vårt laboratorium.

Personlig rådgivning

Når legen beslutter at stamcellene skal brukes til behandling, får du praktisk hjelp fra våre ekspertrådgivere. De bistår også med å kontakte spesialister.

Godkjenning fra myndighetene

Omfattende godkjenningsprosesser, strenge sikkerhetsregler og aktiv forskning garanterer deg at navlestrengsblodet kan brukes til behandling. I Tyskland får man de nødvendlige godkjenningene fra Paul-Ehrlich-instituttet, som er en instutisjon under Helsedepartementet. I Norden får man nødvendig godkjenning av myndighetene. I Danmark Styrelsen for Patientsikkerhed, i Norge Helsedirektoratet, og i Sverige IVO.

Konkursforsikring

Hos Vita 34 har foreldre sikret navlestrengsblod og navlestrengsvev for nesten 145.000 barn. Som en pålitelig partner, sikrer vi også den finansielle risikoen. Dersom Vita 34 skulle legge ned i Norden, vil alle prøver og tilhørende informasjon bli overført til Tyskland. Dette er sikret ved felles Europeisk rett. Ingen vet hva fremtiden bringer, men en ting er sikkert; oppbevaringen av ditt barns stamceller er garantert i minst 50 år, uansett omstendigheter. HDI GLOBALE SE sikrer korrekt oppbevaring av stamcelledepotene i 50 år fra oppsamlingen, i tilfelle hovedselskapet skulle gå konkurs.

Ditt stamcelledepot er sikret, uansett hva som skjer!