Vita 34 - Nordens største stamcellebank

Tar vare på livets byggesteiner

Vita 34 tar vare på livets byggesteiner. Vi lagrer stamceller fra navlestrengen, for å kunne gi barnet ditt uvurderlige behandlingsmuligheter i fremtiden. Stamcellene kan være med på å behandle sykdommer allerede fra fødselen av, og gjennom hele resten av livet.

Vi tror på og jobber for at alle barn skal kunne vokse opp i en verden hvor stamcellene er tilgjengelige og en naturlig del av legenes verktøykasse. Derfor høster vi og tar vare på stamceller fra navlestrengen i både Norden og Europa.

Som stamcellebank på det nordiske markedet het vi opprinnelig StemCare, fram til vi i 2015 ble en del av Vita34-familien. Dette ga oss et mye større nettverk, samt tilgang på viktig erfaring. Vi er nå en del av en av verdens største og mest betydningsfulle stamcellebanker, noe både vi og våre nåværende og framtidige kunder kan være stolte av.

Vita 34 er den største og mest erfarne stamcellebanken i Norden, og hjelper foreldre i både Danmark, Sverige, Norge og Finland med å ta vare på sine barns stamceller fra både navlestrengsblod og navlestrengsvev. Vi er spesialister innen oppbevaring av stamceller, og sammen med resten av Vita 34 tar vi godt vare på stamceller fra 145.000 barn, som allerede har vært brukt i behandling 30 ganger.

«Vita» er det latinske ordet for «liv» og 34 refererer til overfaltemolekylet CD34, som igjen kjennetegner de bloddanende stamcellene. Navnet symboliserer det vi alle brenner for – livets byggesteiner, stamcellene fra navlestrengen, og de fantastiske mulighetene som de gir oss og våre barn.

Fakta om Vita 34

 • Hovedkvarter og egne stamcellelaboratorier i Leipzig
 • Nordisk hovedkontor i Gentofte
 • 140 ansatte (Desember, 2015)
 • Omtrent 145.000 lagrede preparater av navlestrengsblod (Juli, 2016)
 • 30 behandlinger med lagret navlestrengsblod (Juli, 2016)

Spesielle egenskaper til stamceller fra navlestrengsblod

 • Stamceller fra navlestrengsblod er unike

  Dine egne stamceller stemmer perfekt over ens med alle kroppens vev. De er like unike som et fingeravtrykk og så individuelle som personligheten.

 • Stamceller fra navlestrengsblod er unge

  Neonatale stamceller er ikke skadet av aldring eller miljø. De har ikke vært utsatt for belastning, er villige til å dele seg, er vitale og generelt fri for virus og bakterier.

 • Stamceller fra navlestrengsblod er fleksible

  Stamceller fra navlestrengsblod er spesielt anvendelige. Gjennom sitt differensieringpotensiale kan de utvikle seg til en rekke celletyper.

Nye muligheter

ueber-vita-34-unternehmen-forschungsinitiativen

Vita 34 har forsknings- og utviklingssamarbeid med verdenskjente forskningsinstiutisjoner over hele Europa. For eksempel med universitetet i Leipzig og Fraunhofer Institut for celleterapi og immunologi.
(Universitetskirken St. Pauli fra schaerfsystem / pixabay.com)

Vita 34 samarbeider med universiteter og forskningsinstitutter i hele Europa. Det å ta vare på barns stamceller handler ikke bare om sikker lagring, men også om å kunne behandle flere og flere sykdommer. Vi er selv foreldre og har et brennende ønske om å se så mange friske barn som mulig. Under får du en oversikt over noen av legene og forskerne som vi samarbeider med.

 

Universitetet i Leipzig 

Dr. Michael Cross

Differensiering av stamceller fra navlestrengsblod

 

Fraunhofer Institut for celleterapi og immunologi, Leipzig

Prof. Dr. med. Frank Emmerich og Dr. Johannes Boltze

Behandling av hjerneskader

Den terapeutiske virkning av voksne stamceller som funksjon av cellepopulasjonens alder og mottakerorganismen

 

Oversettelsessenter for regenerativ medisin, Leipzig

Dr. Rüdiger Alt

Etablering og evaluering av VSELstamceller til reparasjon av vev

 

Universitetet i Leipzig

Dr. Manja Kamprad

Formering av stamceller fra navlestrengsblod

 

Universitetet i Rostock

Prof. Dr. med. Gustav Steinhoff

Behandling av hjerteinfarkt 

 

Det Tekniske universitetet i München

Prof. Dr. med. Annette-Gabriele Ziegler

Behandling av type 1 diabetes

 

Hannover medisinske høyskole

Prof. Dr. Ulrich Martin

Endothelial-celler fra navlestrengsblod til produksjon av induserende pluripotente stamceller (iPS-celler)

 

Universitetet i Rostock og Fraunhofer Institut for celleterapi og immunologi, Leipzig

Dr. med. Can Yerebakan

Stamcellebehandling ved Fallot-Tetralogi

 

Fraunhofer Institut for celleterapi og immunologi, BioPlanta GmbH Leipzig og Leibnitz Institut for plante-biokjemi Halle

Dr. Anika Schumann

Bruk av frostbeskyttende proteiner ved kryokonservering av navlestrengsblod

 

Universitetet i Leipzig

Dr. med. Stephan Fricke

Mesenkymale stamceller fra navlestrengen til behandling av Graft-versus-Host sykdom etter transplantasjoner med stamceller fra blod

 

Vårt laboratorium

Vita 34 har et eget laboratorium. Det sikrer at vi har 100% kontroll over hele prosessen – fra oppsamling og transport, til forarbeid og lagring, til eventuell behandling av lege. Dette gjør at vi aldri er avhengig av andre bedrifter og underleverandører, og dermed kan fokusere på å ta vare på stamcellene så godt som mulig. For å øke kvalitetsnivået ytterligere blir vi jevnlig overvåket av Helsediriktoratet, blant annet via Paul-Ehrlich-instituttet.

Dersom du ønsker å følge behandlingsprosessen i vårt GMP-high-tech-laboratorium, er det bare å avtale et besøk. Du kan også utforske på nett via vår virtuelle 360° omvisning.