Unge stamceller – tilgjengelige hele livet»

Navlestrengsblod - unike egenskaper og fordeler

Potensialet i navlestrengsblod

Stamceller fra navlestrengen har et stort potensiale. De er tilgjengelige hele livet hvis de beskyttes riktig, og kan bidra til å redusere skader og sykdommer til en hver tid. Fra nyfødt til alderdom – stamceller kan gagne reparasjonsprosessene hele livet.

Spesielle egenskaper til stamceller fra navlestrengsblod

 • Stamceller fra navlestrengsblod er unike

  Dine egne stamceller stemmer perfekt over ens med alle kroppens vev. De er like unike som et fingeravtrykk og så individuelle som personligheten.

 • Stamceller fra navlestrengsblod er unge

  Neonatale stamceller er ikke skadet av aldring eller miljø. De har ikke vært utsatt for belastning, er villige til å dele seg, er vitale og generelt fri for virus og bakterier.

 • Stamceller fra navlestrengsblod er fleksible

  Stamceller fra navlestrengsblod er spesielt anvendelige. Gjennom sitt differensieringpotensiale kan de utvikle seg til en rekke celletyper.

De unge stamcellekildene er alltid de mest effektive. Dette er grunnen til at benbrudd og sår helbredes raskere for barn enn for eldre. Jo eldre man blir, jo mindre vitale blir stamcellene. Resultatet er at vår egen evne til å kurere oss selv blir svakere.

Nye undersøkelser viser at sykdommer knyttet til alder, som f.eks. åreforkalkning, bare oppstår når stamcellene har blitt gamle. De sliter med å dele seg fram til delingen til slutt stopper opp. Dermed kan ikke reparasjons- og regenerasjonsprosesser aktiveres lenger, og det blir vanskelig å kurere skader. Erstatningsvev, som f.eks. nevroner ved demens, slutter å produseres. Derfor foretrekker man å bruke stamceller, som er unge og upåvirket av miljømessige faktorer. 

nabelschnurblut-vorteile-alter

Når de ligger i biologisk dvale, eldes ikke stamcellene fra navlestrengen, fordi alle celleprosessene stanser ved ca -180 grader. Når de tines opp er stamcellene fortsatt unge og delbare – selv ikke kulde kan gjøre skade. Derfor er stamcelledepotet fortsatt en behandlingsmulighet når man blir eldre.

 

Stamceller fra navlestrengen har enda en fordel. I motsetning til stamceller som utvinnes senere (f.eks. fra benmargen), er disse stamcellene upåvirket av miljømessige faktorer. 

Funksjonene til disse stamcellene taler for seg selv. Det er derfor viktig å sikre dem på et tidlig stadium. Det beste er å ta vare på stamcellene fra navlestrengen rett etter fødselen.

 

Stamceller fra navlestrengsblod

«Det er få ting i livet man ikke kan gjøre om igjen. Å samle barnets stamceller ved fødselen er en av dem. Jeg betrakter det som en enestående mulighet, som det rett og slett bare er å ta. «

(Birgit Thalwitzer, som har stamcelledepot for begge sine barn)

 

Oppsamling av navlestrengsblod er enkelt og sikkert for både mor og barn. Når barnet kommer til verden, tar en av våre jordmødre vare på stamcellene fra navlestrengen. Prosessen er smertefri, sikker og ukomplisert, og som regel vil man ikke legge merke til at jordmoren er til stede. 

Når du oppretter et stamcelledepot for ditt barn, starter et livslangt samarbeid med Vita 34. Hvis det noen gang blir nødvendig å bruke stamceller fra navlestrengen, så er vi her for deg. 

Stamceller fra navlestrengsblod kan lagres i en menneskealder, takket være prosedyrene, prosessene og materialene, som vi har utviklet. Blodet fra navlestrengen er alltid tilgjengelig i en perfekt kvalitet.

 

5 gode grunner til å beskytte dine barns stamceller

 • Stamceller er verdifulle, fordi de er kroppens byggestener
 • Stamceller brukes til å behandle alvorlige sykdommer
 • Stamceller har vært brukt til behandling mer enn 30.000 ganger
 • Stamceller matcher med 25% sannsynlighet perfekt mellom søsken
 • Stamceller kan revolusjonere fremtidens sykdomsbehandling